Utbildningar och kompetensutveckling inom film

Vill du stärka din kompetens och bli en bättre arrangör? Region Stockholm erbjuder eller subventionerar olika kurser för dig som arrangerar filmverksamhet.

Kurser och ansökningsomgångar arrangeras efter behov och önskemål. För att ta reda på vad som är på gång och anmäla ditt intresse behöver du kontakta oss.

Kontakta Region Stockholms filmkonsulenter

Utbildning för biograftekniker

Region Stockholm arrangerar löpande utbildningar för biograftekniker. Vi erbjuder en nybörjarkurs för dig som inte har några förkunskaper och en fortsättningskurs för dig som vill utvecklas vidare i ditt yrke som biograftekniker. Fortsättningskursen ger dig möjlighet att ta ett större ansvar på biografen.

Subvention av andras kurser

Vi subventionerar också deltagande på andras kurser som vi ser är till nytta för arrangörer i länet. Till exempel kurserna Biograf­före­ståndar­ut­bildning och Utbildning i digital marknadsföring för biografer, som arrangeras av Biografcentralen.

Biografcentralens webbplats

Biolabb – utvecklingsforum för biografer

Inom ramen för Biolabb driver vi också Sveriges första utvecklingsforum för biografer. Biolabb arrangeras årligen och går att söka till under våren.

  • Senast granskad: 13 maj 2024