Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 260-118335

Workshoppar

Kulturinspirationsdag

Till dig som jobbar i äldreomsorgen i Stockholms län. Prova olika sorters dans, musik och slöjd, att samtala om konst eller en dikt. Kulturförvaltningen erbjuda en hel eller halv dag med praktiska övningar om hur kultur kan bidra i arbetet med de äldre. Aktiviteterna är särskilt anpassade och utprövade för äldreomsorgen.

Lär känna din konst

För personal på vårdavdelningar. Konsten på avdelningen kan bidra till gemenskap för personalen och vara ett naturligt samtalsämne i mötet med patienter och anhöriga. Vårdpersonal i Stockholms län kan på ett kreativt sätt under ledning av en konstpedagog få delta i en workshop med fokus på att bli bekant med sin konst. Avslutas med ett samtal med verkets upphovsperson.

Kultur som verktyg

För demensvården. Skräddarsydda utbildningar för personal inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen i att använda en eller flera kulturformer i mötet med patient eller brukare. Denna utbildning ger kunskap om hur kultur som t.ex. musik, rörelse, dans, poesi, läsning, skrivande, film eller slöjd kan bli en naturlig dimension i vardagsarbetet med personer med demens. Att använda kulturuttryck som verktyg i en personcentrerad vård kan väcka minnen, bidra till samtal och en god atmosfär och ge en upplevelse av meningsfullhet.