Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 116883-119533

Fortsatt musikresidens på avdelning för hjärnsvikt

Det uppskattade musikresidenset på avdelningen för patienter med hjärnsvikt på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge kommer att förlängas i en ny satsning.
På avdelningen för hjärnsviktspatienter på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge behandlas personer som drabbats av ett förvirringstillstånd eller har en demenssjukdom och samtidigt en kroppslig sjukdom. Under flera år har avdelningen beställt olika musikprogram vilket har uppskattas av både patienter, anhöriga och personal. Tack vare ett samarbete med Musikkraft och Kompetenscentrum för kultur och hälsa startade man under hösten 2019 ett musikresidens. 


Musikresidensets syfte är att främja patienternas välmående samt att ge inspiration kring hur personalen själva kan arbeta med musik som verktyg i den dagliga vården både i grupp och individuellt. Då projektet föll väl ut har man nu beslutat att förlänga residenset under 17 veckor våren 2020.

Kompetenscentrum för kultur och hälsa verkar för att pröva nya arbetssätt och metoder för att bidra till en närmare samverkan mellan kulturen och länets vård och omsorg. Forskning visar att musik kan ha goda effekter på hälsa och livskvalitet för olika patientgrupper i vården.

Läs mer om musik i vården här