Hoppa till huvudinnehåll

Hur kan jag som kulturutövare arbeta i vårdmiljö?

Tidigare kunde kulturaktörer göra tillfälliga uppträdanden på sjukhus och äldreboenden. På grund av sin gränsade räckvidd har det beställningsbara utbudet upphört från 2021. Istället satsar Region Stockholm på mer långsiktiga arbetssätt med kultur i vård- och omsorgsmiljö. 

Vill du arbeta med kulturprogram i vård och omsorg finns olika vägar att gå:

  • Du kan söka Projektstöd kultur och hälsa. För att söka stödet behöver du ha kontakt med en vårdgivare anknuten till Region Stockholm och kunna erbjuda en återkommande kulturverksamhet där.

  • Är du bild- eller formkonstnär är du välkommen att ansluta dig till Konstnärsbasen för att söka kulturförvaltningens utannonserade konstuppdrag i olika vårdmiljöer.

  • Du kan vända dig till olika studieförbund som samverkar med länets olika vård- och omsorgsgivare och höra hur du, utifrån din kompetens, kan bidra.

  • Du kan kontakta kultursamordnare, biblioteket eller ansvarig för träffpunkter eller aktivitetscenter i någon av länets kommuner, eller i stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad, som har i uppdrag att arrangera lokala kulturprogram, bland annat inom äldreomsorgen.