Hoppa till huvudinnehåll

Seminarium med Sandy Stone – The State of Passing

Bild på Sandy Stone

Sandy Stone är docent och räknas som grundare till ämnet transgenderstudier. Hon är också senior artist på the Banff Centre for the Arts and Humanities Research Institute Fellow vid the University of California, Irvine.
​Hennes essä The Empire Strikes Back: A Posttranssexual Manifesto, som har översatts till 30 olika språk, inspirerade till framväxten av fältet. Hon doktorerade under Donna Haraway på University of Santa Cruz i samma period som Cyborg Manifestet publicerades, vilket påverkade hennes forskning.

Kompetenscentrum för kultur och hälsa bjuder in till ett kostnadsfritt seminarium med Sandy Stone måndag den 18 november. Seminariet riktar sig till alla som jobbar med fokus på sexuell hälsa eller som är konstnär med intresse för området. Moderator är Sam Hultin, konstnär med fokus på performance och video utifrån ett intresse för queer historieskrivning och synen på konst som idégivare till möjliga framtider.

Sandy Stone är i Sverige med anledning av sin medverkan på Norrtälje konsthall och konstnär Sonja Nilssons utställning Visibility is a Trap.

18 nov: Seminarium med Sandy Stone (länk till kalendariet)

Anmälan gör du här.