Hoppa till huvudinnehåll

Temadag: Psykisk ohälsa bland barn och unga vuxna – livssmärta eller psykisk sjukdom?

Aktivitet
Sigtunastiftelsen
Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna
193 31 Sigtuna

Hur kan vi möta, förstå och stödja barn och unga vuxna med psykisk ohälsa? De medverkande har stor kunskap inom området, men från vitt skilda håll. Dagen vänder sig till alla som på ett eller annat sätt möter eller har ansvar för barn och unga vuxna. Sigtunastiftelsen anordnar en dag med temat Psykisk ohälsa bland barn och unga vuxna – livssmärta eller psykisk sjukdom?

Ett av seminarierna under dagen är ”Express yourself – stöd i praktiken till barn som flytt”. Minna Forsell, asylpsykolog i samtal med konstpedagogerna Ashraf Atraqchi och Thomas Woodski. Unga nyanlända har många gånger traumatiska upplevelser i bagaget. Enligt en rapport från BRIS brister Sverige i stödet till asylsökande barn och barn som flytt. Men det finns goda exempel. Projektet Express yourself är ett av dem. 

Under dagen visas också utställningen Express Yourself på Sigtunastiftelsen – självporträtt målade av nyanlända ungdomar i samband med ett projekt med syfte att dels stärka pedagogrollen i möte med unga nyanlända, dels visa på kraften i skapande uttryck för ökat välmående. Projektet genomfördes i ett samarbete mellan Betaniastiftelsen och Kulturhuset Stadsteatern/Lava Bibliotek & Verkstad för unga mellan 14 och 25 år.

Tid: Tisdag 13 november kl 10.00-17.00. 

Plats: Sigtunastiftelsen, Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna, 193 31 Sverige

Pris: 1125 kr inkl fika och lunch. 

Anmälan till temadagen senast 26 oktober 2018.