Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 257-118687

Kulturaktiviteter

Dansa utan krav

Dans för tjejer 13-19 år som vill pröva på att dansa för att må bättre. Fokus är på att slippa krav och på att få röra kroppen på ett sätt som känns bra och att ha roligt tillsammans. Varje danstillfälle innehåller också uppvärmning, danskoreografi, eget skapande, avslappning och reflektion. Max tolv deltagare per grupp.

Kom på infoträff om metoden Dansa utan krav i Stockholm 18 december! Se mer information och anmälan här. 

Dans och rörelse i äldrevården

Dagliga aktiviteter berikar äldreomsorgens vardag, särskilt om den får ske under längre tid. Låt de äldre lära känna en dansare eller en koreograf under några månader och upptäck ett givande samarbete. Dans och rörelse som anpassas utifrån de äldres behov och förmåga kan ge en ökad känsla av lust och meningsfullhet och dessutom bidra till bättre rörlighet.

Se en film om från vårt projekt med dans för äldre på Handengeriatriken.

Berätta med Ipad

Som ett fotoalbum med rörliga bilder och ljud. Tillsammans med en filmpedagog får äldre hjälp med att berätta en viktig händelse, om sitt yrkesliv eller sin barndom. Med Ipads, foton, uppslagsverk eller nätet tar en digital berättelse form att dela med anhöriga, vänner, personal eller andra boende.

Dans för Parkinsons-patienter

För dig med Parkinsons sjukdom kan dans, eller Dance for PD som metoden kallas, bygga upp styrka och balans. Dansträningen utförs i lugnt tempo och det är rörelse, rytm, röst, styrka och mjukhet som övas. Det estetiska i dansen har stort värde, vackra uttryck och linjer skapas i glädje och gemenskap med andra. Fokus är inte på sjukdomen utan på hela människan.